Kelloseppäkoulu

Käsitöistä ja kelloista pitävälle nuorelle miehelle kelloseppäkoulu oli looginen valinta. Lukion ensimmäisellä luokalla päätin, että valkolakin saatuani haen kelloseppäkouluun. Alkuvuodesta 2016 laitoin hakupaperit sisään. Kahden pitkän pääsykoepäivän ja muutaman pitkän kuukauden odottelun jälkeen napsahti iloinen uutinen postiin. Ei muuta kuin opiskelemaan horologiaa Espooseen.

The Red House

Yhden harjoitteluistani suoritin Gibraltarin Rolex huollossa. Loistava kokemus, jossa pääsin tutustumaan ja huoltamaan Rolexin koneistoja sekä viimeistelemään kuoria ja rannekkeita. Harjoittelusta jäi käteen todella hyviä vinkkejä ja oppeja, jotka olisivat ilman harjoittelua jääneet saamatta.

LVMH Watch & Jewellery

Kelloseppäkoulun aikana olin kesätöissä Manchesterissa LVMH:lla. Tiukan kahden kuukauden rupeaman aikana pääsin huoltamaan laajalti erilaisia Tag Heuerin kelloja, niin mekaanisia kuin patterikellojakin. Pääsin myös työskentelemään kuorien ja rannekkeiden viimeistelyn parissa. Loistava ja opettavainen kokemus kaiken kaikkiaan.

Opinnot purkkiin

Kelloseppäkoulu oli mahtava paikka opiskella. Suuri määrä käsityötä ja kelloteoriaa antoivat todella hyvän pohjan työelämään. Laadukas opetuksen taso ja suuri motivaatio oppia uutta avasivat ovet mihin vain. Tiukan kolmen vuoden opiskelun ja ulkomaan harjoitteluiden jälkeen oli edessä valinnan paikka. Oman yrityksen perustaminen oli ollut haaveissa pitkään ja työkalujakin olin kerännyt matkan varrella ison kasan. Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä ulkomaille hommiin. Yritys vai ulkomaille töihin?

Kyöstilän kello

Heti valmistuttuani valinta oli selvä. Paperit kouraan koulusta ja yritys tulille. Yrityksen sijainniksi muodostui kotipaikkakuntani Kuusankoski. Laina pankista ja parhaat mahdolliset työvälineet ja laitteet tilaukseen. Unelma jo tässä kohtaa oli saada Swatch Groupin huoltoluvat ja erityisesti valtuutettu Omega-huolto. Tämä haave mielessäni päätin ostaa jo yritystoimintani alussa laadukkaat työvälineet, jotka soveltuisivat sertifikaattien vaativiin kriteereihin. Toki tiesin, että näin toimintani alussa sertifioiduksi Omega-huolloksi olisi vielä pitkä matka.

Pandemia

Koronavirus laittoi kapulaita rattaisiin. Vasta perustettu yritys ja nuori yrittäjä eivät varsinaisesti nauttineet tästä maailmaa ravistelevasta pandemiasta. Oli mietittävä muita vaihtoehtoja hetkeksi. Siirsin yritykseni Kuusankoskelta Kouvolaan ja pidin pajaani avoinna sopimuksen mukaan. Vuoden verran toimin kelloseppänä toisessa kelloliikkeessä pyörittäen vapaa-ajalla omaa yritystäni. Aika kului iltaisin pajalla omien asiakkaiden huoltotöitä tehdessä ja päivisin palkkatöissä sertifioidussa Rolex-kelloliikkeessä.

Kellomesta

Kellohuoltoyrityksen lisäksi toinen pitkäaikainen haaveni oli perustaa käytettyjen arvokellojen kauppa. Tätä ideaa pyöriteltiin kaiken tämän härdellin ympärillä. Lopulta vuoden 2020 lopulla syntyi Kellomesta. Yksin en tähän kuitenkaan ryhtynyt, vaan nappasin yhtiökumppanikseni hyvän ystäväni Jyri Seppälän, jolla on kattava kokemus verkkokauppayrittämisestä ja samanlainen intohimo arvokelloja kohtaan. Meistä syntyi hyvä kombo, toiselta löytyy ammattitaito kelloihin, huoltotöihin ja markkinatilanteeseen, siinä missä toisella on vankka yrittäjätausta vahvalla kaupallisella näkemyksellä sekä tarvittavalla verkkokauppaosaamisella. Nyt on kaksi vuotta kellokauppaa takana ja kelloja myyty yli 400 kappaletta. En voisi olla tyytyväisempi.

Asemakatu 2b

Täysi höökä päälle. Jättäydyin pois palkkatöistä ja siirryin takaisin täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Satojen seinä- ja rannekellojen huoltojen jälkeen aika oli kypsä. Käsi ojossa taas pankkiin hakemaan laina Omega-työkaluihin ja välineet tilaukseen. Tässä sitä nyt ollaan, valtuutettu Omega-huolto! Tervetuloa pyörähtämään huollon merkeissä pajallani.

Kuva: instagram @outriderwatches

Samankaltaiset artikkelit