Kellot ovat olleet osa ihmisten elämää jo vuosisatojen ajan, ja ne ovat kehittyneet merkittävästi eri aikakausina. Nykyaikana kellot ovat enemmän kuin vain ajanmittareita – ne ovat tyyli- ja persoonallisuusilmaisun välineitä. Kellon hankkiminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinoilla on niin monenlaisia malleja eri hintaluokissa ja mekaanisesti eri tavalla toteutettuja. Tässä artikkelissa käymme läpi, mistä tietää millainen kello sopii juuri sinulle.

  1. Harkitse käyttötarkoitusta

Ensimmäinen askel sopivan kellon valinnassa on miettiä, mihin tarkoitukseen kelloa käytät. Jos tarvitset kelloa urheiluun tai ulkoiluun, kannattaa hankkia urheilukello, joka on kestävämpi ja usein myös vedenkestävä. Toisaalta, jos etsit kelloa jonka haluat säilyvän vuosia, kannattaa harkita automaatti- tai manuaalivetoista kelloa. Haluatko, että kellossa on jotain ominaisuuksia? Urheilukelloissa löytyy varmasti kaikki ominaisuudet mitä pystyt vaan keksimään. Mekaanisessa kellossa on myös erilaisia vaihtoehtoja kuten: Automaattivetoinen, manuaalivetoinen, kronografi, sukelluskello, tai päivyrillinen malli.

  1. Valitse sopiva koko

Kellon koko on tärkeä tekijä sen sopivuudessa. Liian iso kello voi näyttää kömpelöltä ja liian pieni kello voi hukkua ranteeseen. Käy rannettamassa eri kokoisia kelloja, niin näet mikä sopisi sinulle parhaiten. Kellon kuoren halkaisija ei ole ainut tekijä joka vaikuttaa kuinka suurelta kello näyttää kädessä. Kannattaa ottaa huomioon millainen ja minkä levyinen ranneke kellossa on.

  1. Rannekkeen tyyli

Kellon ranneke vaikuttaa merkittävästi sen ulkonäköön ja käyttömukavuuteen. Valittavana on useita eri materiaaleja, kuten nahka, teräs, silikoni ja kangas. Nahkaranneke sopii hyvin esimerkiksi juhlavampiin tilaisuuksiin, kun taas teräsranneke on kestävämpi ja sopii hyvin arkipäiväiseen käyttöön. Valitse ranneke, joka tuntuu mukavalta ranteessa ja sopii omaan tyyliisi. Rannekkeita on myös helppo vaihtaa. Kellon yleisilmettä onkin helppo muuttaa ranneketta vaihtamalla. Omega Speedmaster esimerkiksi näyttää hyvältä millä tahansa nahkarannekkeella.

  1. Kellon ulkonäkö

Kellotaulu on se osa kelloa, johon kiinnitetään yleensä eniten huomiota. Kellotauluun vaikuttavat monet tekijät, kuten sen muoto, väri, numeroiden ja indeksien tyyli, viimeistelyn laatu sekä lisäominaisuudet, kuten kronografi tai päivämääränäyttö. Valitse kellotaulu, joka miellyttää omaa silmääsi ja sopii tyyliisi. Kelloja valmistetaan myös monesta eri materiaalista. Yleisimpiä ovat teräs, kulta ja titaani. Viimeistelyjä ja viimeistelyn laatuja on myös laidasta laitaan. Haluatko, että kellosi on kiillotettu tai mattaharjattu tai kenties näitä molempia? Vaihtoehtoja on monia.

  1. Valitse oikea tyyli

Kellot ovat nykyään tärkeä osa tyyliä ja persoonallisuutta. Kellon tyyli voi kertoa paljon käyttäjästään, joten valitse kello, joka heijastaa omaa tyyliäsi ja persoonallisuuttasi. Jos pidät minimalistisesta tyylistä, kannattaa valita yksinkertaisempi kello ilman liikaa koristeita. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti jokin vintage, esimerkiksi Omega Seamaster. Toisaalta, jos haluat näyttävämmän kellon, valitse sellainen, joka erottuu joukosta. 48 millinen Breitling Super Avenger ei jätä ketään kylmäksi. Näiden kahden kellon väliin mahtuu malleja, kokoja, värejä, merkkejä ja eri hintalapuilla varustettuja kelloja tuhansia. Joten käytä kellon valitsemiseen runsaasti aikaa ja tutkimista.

Legendaarinen Omega Speedmaster
  1. Harkitse hintaluokkaa

Kellon hinta voi vaihdella muutamasta kymmenestä eurosta tuhansiin euroihin. Hinnan määrittää usein kellon brändi, laatu, materiaali, viimeistelyn taso ja lisäominaisuudet. Halvemmat kellot voivat olla hyviä vaihtoehtoja aloittelijoille, kun taas kalliimmat kellot ovat usein laadukkaampia ja sisältävät enemmän lisäominaisuuksia ja parempaa viimeistelyä. Valitse hintaluokka, joka sopii omaan budjettiisi. Ota huomioon, että mekaanista kelloa ostettaessa rahaa kuluu myös huoltokustannuksiin. Säännöllisesti huollettu kello pitää toki arvonsa paremmin ja säilyy sukupolvelta toiselle.

  1. Tutustu arvosteluihin ja käyttäjäkokemuksiin

Ennen kuin teet lopullisen päätöksen kellon hankkimisesta, tutustu muiden käyttäjien arvosteluihin ja kokemuksiin kyseisestä kellomallista. Näin saat paremman käsityksen kellon laadusta, käyttömukavuudesta ja mahdollisista ongelmista.

Lopuksi, sopivan kellon valinta on henkilökohtainen päätös, joka perustuu omaan makuun ja tarpeisiin. Käytä näitä vinkkejä apuna ja valitse sellainen kello, joka sopii juuri sinulle ja heijastaa omaa persoonallisuuttasi. Kelloja voi olla kokoelmassa vaikka kuinka moneen tarkoitukseen, joten ensimmäisen hankinnan jälkeen voitkin alkaa metsästämään jo uutta!

Jos kellon hankinta on ajankohtaista tutustu arvokellojen verkkokauppaan kellomesta.fi. Jos kellosi tarvitsee huoltoa, lähetä kellosi huoltoon. Tai tule käymään pajalla Kouvolassa.

Samankaltaiset artikkelit